Vem gillar inte ett bra skämt? Med ett överflöd av stress från sociala medier, arbete, skola och andra åtaganden kan man behöva en välförtjänt paus i vardagen. Då är det bra att 9gag finns. Där hittar du allt möjligt, från kända memer till videos och rörliga GIF-bilder. För den som inte följer nyheter speciellt mycket kan sajter som 9gag faktiskt hjälpa till med att i viss mån uppdatera dig kring vad som händer runt om i världen. Detta på grund av att stora nyheter ofta blir ett hett samtalsämne, och att det så gott som alltid finns folk på båda sidor av debatten som vill göra sin röst hörd.

Skratta för hälsan

Det finns många anledningar att skratta mer. Skratt är bra för hälsan, ”ett gott skratt förlänger livet” har vi väl alla någon gång hört? När vi skrattar uppstår ett lyckorus i hjärnan till följd av att endorfiner (må-bra-hormoner) frisätts. I Sverige har vi inte mycket solljus vilket bidrar till depression, d-vitaminbrist och andra problem som gör oss hängiga, speciellt under vinterhalvåret. För vår mentala såväl som fysiska hälsa är det därför viktigt att på bästa sätt ta hand om oss själva, och hur klyschigt det än låter så finns det alltså mycket sanning i uttalandet att ett gott skratt förlänger livet. Mer skratt – bättre hälsa.

Humor på nätet

Förr bestod vårt underhållningsutbud av halvtaskiga tv-program och ordvitsar i tidningen, men sedan internets början har webbens utbud bara expanderat mer och mer. Du hittar allt och lite till med några enkla klick på skärmen. För känsliga personer kan kanske vissa typer av humor på 9gag verka stötande, men så klart finns det filter så att du kan kategorisera och söka på nyckelord. Det gör det lättare att filtrera bort sådant du inte vill se, och samtidigt hjälper det dig hitta sånt som passar din humor. Nu när det kontroversiella valet i USA synts överallt i olika medier så har självklart Donalds nuna även letat sig in i populära memer. Kolla in dem på 9gag!