Pewdiepie heter egentligen Felix Kjellberg, men han är mer känd som sin internetpseudonym Pewdiepie, som också är namnet på hans Youtube-kanal. Pewdiepies kanal har växt lavinartat under 2010-talet, och den 15 augusti 2013 blev hans kanal den mest prenumererade på hela Youtube, med drygt 12 miljoner prenumeranter. Sedan dess har det antalet bara fortsatt växa, och Pewdiepie har numera drygt 34 miljoner prenumeranter. Han är fortfarande den Youtube-användare som har flest prenumeranter.

Pewdiepie föddes 1989 i Göteborg, och trodde inledningsvis att hans karriär skulle bli inom industriell ekonomi, eftersom det var detta han efter gymnasiet studerade på Chalmers tekniska högskola. Hans intresse vid sidan om studierna var tv- och datorspel, och kanske var det därför som han 2010 bestämde sig för att starta en Youtube-kanal där han filmade sig själv medan han spelade spelen, och kommenterade samtidigt, ett fenomen som kallas Let’s Play-videor. Till en början byggde Pewdiepie sin kanal på skräckspel som Amnesia, för att senare även spela spel ur andra genrer. Hans kanal fick snabbt många prenumeranter, så många att han 2012 avslutade sina studier för att ägna sig åt kanalen på heltid.Pewdiepie 1

Även om Pewdiepie är en av de mest kända personerna på internet (kanske den mest kända personen), är det få i Sverige som känner till honom. Detta förändrades dock i och med att Pewdiepie valdes ut som sommarpratare i P1. I sitt program berättade Pewdiepie om hur han gick från att vara ”en helt vanlig kille från Göteborg” till att bli ”världens mest kända person på internet”. På grund av det stora internationella intresset gjordes också en engelsk version av programmet, som fanns tillgängligt via internet. Det engelska programmet lades på en egen server med extra stor kapacitet, för att undvika att Sveriges Radios server och webbplats skulle krascha. Kanske var oron befogad, eftersom den engelska versionen av programmet redan innan det sändes på radion hade delats runt 49 000 gånger.

Idag bor Pewdiepie i Brighton i Storbritannien tillsammans med sin italienska flickvän, som också är en YouTuber. Han fortsätter att lägga upp nya videor nästan varje dag, och hans kanal fortsätter att växa.

Om du brukar titta på Pewdiepies videor, men har svårt att höra vad han säger, kan du ha nedsatt hörsel. För att kontrollera hörseln och få de hjälpmedel du eventuellt behöver kan du göra ett hörseltest hos Hörbart.

Taggar