Smosh är en framgångsrik komikerduo på Youtube som består av Ian Hecox och Anthony Padilla. De två har känt varandra sedan de gick i skolan tillsammans, och deras karriär som internetunderhållare började då Anthony Padilla skapade hemsidan Smosh.com, där han lade upp flera Flash-animationer som han hade skapat. Namnet ”Smosh”, som senare också skulle bli namnet på deras Youtube-kanal, kommer från ett missförstånd: när en vän till Padilla förklarade vad en ”mosh pit” var, uppfattade Padilla det som ”smosh pit”. Efter att Ian också blivit involverad i Smosh.com startade duon en kanal på Youtube år 2005, strax efter att Youtube lanserades. Deras första uppladdningar på kanalen bestod framförallt av videor där de mimade till olika kända musikteman till barnprogram. Deras första stora framgång, som skulle bli startskottet för deras fortsatta karriär på Youtube, var en video där de mimade till introt till Pokémon. Denna video blev snabbt mycket mer populär än deras övriga uppladdningar, och blev den dittills mest sedda videon på Youtube. Under tiden den låg uppe sågs videon totalt 24,7 miljoner gånger. Efter sex månader blev den dock borttagen från Youtube på grund av ett copyrightklagomål från Pokémon.Smosh_YouTube_Live

Vid det laget hade Smosh dock redan blivit så pass kända på internet att de kunde utöka innehållet på sin kanal. De började skapa sketchliknande kortfilmer med vissa återkommande karaktärer. Tack vare dessa humoristiska sketcher växte Smosh’ kanal till att bli den med flest prenumeranter på Youtube, en position som de har hållit under tre perioder. Smosh har idag drygt 20 miljoner prenumeranter, så det är uppenbarligen många som roas av deras form av digital underhållning. Om du hellre vill uppleva underhållning i verkliga livet snarare än på internet ska du bege dig till O’Learys i Kista. Det är det bästa stället för att åka gocart i Stockholm tillsammans med dina vänner, för att bara nämna en av de aktiviteter du kan uppleva där.

Smosh har sedan de nådde framgång fortsatt utvecklas. Bland annat uppgraderade de sin ursprungliga hemsida Smosh.com, och kopplade den till sin Youtube-kanal. De har också startat ett antal sekundära kanaler, till exempel en kanal där de spelar tv-spel, en kanal där de lägger upp videobloggar från sina liv, och en kanal där deras filmer dubbas till spanska.

Taggar