Spelindustrin omsätter årligen över 100 miljarder dollar på världsmarknaden. Enligt en artikel i Computer Sweden är den svenska dominansen så stor inom spelbranschen att det är spelutvecklarna i Sverige som är tillväxtloket på den globala marknaden. Det är alltså här jobben inom IT-industrin finns och kommer att finnas framöver. Branschen växer stadigt med runt 30 procent i Sverige och upp till 60 procent årligen i USA.

 

Online spel
Vad är då onlinespel? Enkelt uttryckt är det ett videospel som spelas över ett datanätverk, numera oftast Internet. Det kan dock vara ett datanätverk av annan sort, exempelvis ett LAN (local area network). Man kan verkligen tala om underhållning på nätet då det gäller onlinespel. Det finns en mängd olika aktörer som erbjuder gratisspel online. Till dem hör sajter som spelo.se, funnygames.se och spela.se med flera.Spela spel online 2

 

Stridssimulator
Numera finns det ett online spel kallat America’s Army som är en stridssimulator.  Spelet är utvecklat av den amerikanska armén och fungerar dels som ett rekryteringsverktyg och dels för träning av soldater.  America’s Army integrerar riktiga, reala träningstekniker och man får inblick i grunderna i modern stridsföring. Här får man lära sig genom att göra för att uppmuntra spelarens sinne för taktik.

Spelet finns att ladda ned hos giantbomb.com sök på americas army special forces.

 

Onlinespel i religionens namn
Det finns även spel i religionens namn. Som det heter ’Herrens vägar äro outgrundliga’. Den som är religiöst lagd kan läsa mer om spel online med religiös inriktning på zeitun-eg.org.

 

Svenska King
Som tidigare nämnts är det de svenska spelutvecklarna som är tillväxtloket även internationellt sett. Det första svenska stora utvecklingsbolaget som man kommer att tänka på direkt är King med megasuccén Candy Crush Saga som ju i sin enkla form är ett onlinespel för mobiler, surfplattor och även laptops och för all del stationära datorer. Den intresserade kan läsa mer på king.com/sv/.

 

Fru Fortuna
För den som önskar utmana Fru Fortuna finns det även mängder av spelsajter som erbjuder poker- och casinospel online.

 

För den som vill ta sig tid att umgås med familj och vänner kan ett besök på Allaannonser rekommenderas. Här kan man finna klassiska och traditionella brädspel. Samla alla till en spelkväll IRL. Må den mest lämpade vinna!

Taggar