The Sims är ett datorspel som är oerhört populärt över hela världen. Du skapar en alternativ värld med virtuella människor där du bygger miljöer, städer och drömhus. Det finns fyra Sims-spel hitintills och den första versionen släpptes år 2000. Till varje spel finns expansionspaket som gör att du som spelare kan skapa ännu mer i dina miljöer och scenarier. För varje ny Sims som släpps, utvecklas både vad du kan göra med dina virtuella människor och vilka miljöer de kan röra sig i. Nu har den nya expansionen till Sims 4 släppts med en helt ny miljö.

Dags för Sims 4: Stadsliv

Alla de trogna Sims-spelarna har väntat på den nya expansionen från Sims 4 och nu är det dags. För varje ny Sims-version utvecklas både egenskaperna för de virtuella människorna och deras miljöer och gör att det blir mer och mer avancerat. I november kommer expansionen att släppas och det nya Sims kommer att utspela sig i storstaden, kallad för San Myshuno, och spelet kommer att heta Sims 4: Stadsliv. Här får du utforska staden med dess stadsliv och kulturfestival. Du har även chans att arbeta dig upp från att bo i en startlägenhet till att bo i en lyxig takvåning.

Sims som du kan spela online

Du kan även spela Sims online, alltså inte bara genom att köpa spel och expansionspaket. Sims online skapades för att kunna ge de som inte ville spela ensamma chansen att vara sociala med andra. Precis som i originalserien har du dina virtuella människor men du har även flera annorlunda varelser som inte finns i datorspelen som till exempel robotar och rymdvarelser. Målet för din karaktär är att bli så rik som möjligt och det finns tre officiella jobb som du kan välja bland. Några privata arbeten finns också som kan generera mer pengar men då får du arbeta för de andra spelarna.