Vad är underhållning för barn?

För länge sen, tänker vi oss, att barn, i den mån de hade möjlighet att leka, tillverkade egna små djur av kottar, pinnar och stenar, kanske kastade någon sorts boll till varandra eller smög omkring i skogen och sköt på varandra med slangbella. Oavsett om denna ovan framkallade bild är sanningsenlig eller inte, är den oerhört olik bilden av hur barn kan underhållas i dag.

Idag finns mängder med leksaker att köpa, till alla åldrar och inom precis vilken kategori som helst. Sällskapsspel, dockor, pussel, lego eller varför inte Halloween-kläder för barn nu när det snart är höst? Inget är omöjligt för leksaksbranschen att slå mynt av, det är något man kan vara säker på. Som tur är finns fortfarande möjligheter att vara kreativ genom att pyssla, sy, sticka, virka, måla, göra decoupage – ja, egentligen finns otroligt många möjligheter för den som vill att barn ska få göra roliga saker på sin fritid. Underhållning kan vara så många olika saker och just valmöjligheten är charmen.

Underhållning för barn och vuxna tillsammans

Om vuxna och barn vill har roligt tillsammans kan man med fördel ge sig in i lekarna tillsammans med barnen, men om man är intresserad av att göra något på bådas villkor då vuxna i ärlighetens namn inte alltid tycker att det är lika kul som barnen att pärla eller måla med vattenfärg, då finns möjlighet att hitta saker att göra tillsammans, som båda faktiskt uppskattar lika mycket. En sådan aktivitet kan tex vara att tillsammans utforska fenomenet katter på internet vilket verkligen är ett växande område. Vid en sökning hittar man garanterat mängder avroliga, fåniga, knasiga klipp med tokiga, galna och glada katter som deras hussar eller mattar har till allas glädje filmat och lagt ut. Har ni egen katt kan detta bli inspiration till att själva börja filma och barnen kan lära sig massor om teknik, media och film.

För att återknyta till Halloween måste givetvis sägas att lika väl som det finns barn som gillar att klä ut sig till häxor eller spöken och gå och knacka på hos grannarna, så finns det även vuxna som tycker det är precis lika kul! Man ska inte skämmas för att man har barnasinnet kvar. Gör Halloween till en kul tillställning tillsammans med barnen. Skapa era dräkter tillsammans, var kreativa, sy, måla och klistra veckorna innan det är dags. Inget gläder ett barn så mycket som när de vuxna runtomkring tar sig tid att umgås på riktigt.

En mörk höstkväll kan man också med fördel slå sig ner i soffan, se en skön familjefilm som passar alla åldrar och ha kvalitetstid tillsammans hela familjen. Det slår egentligen det mesta; att bara lägga tid tillsammans på de man älskar.